“Vrouwen aan de top”: over Anna Reynvaan, Louise, Maxima en ……

Sinds Maxima, topvrouw bij uitstek, zowel de ondertekening van het handvest “Talent naar de top: Meer vrouwen aan de top voor het bedrijfsleven” als de Anna Reijnvaanlezing op 28 mei jl. bezocht in Amsterdam. Heb de berichtgeving over deze beide evenementen enigszins gevolgd. Bij de laatst genoemde bijeenkomst was ik aanwezig, niet als vrouw aan de top, maar gewoon als geïnteresseerde in het onderwerp patiëntveiligheid, want dat is hot, en als medewerker van het AMC,

Het blijkt dat Anna Reynvaan (topvrouw in haar tijd) het moet afleggen tegenover de nieuwsgaring over vrouwen aan de top. (TopBrainstorm is in mei 2007 opgericht om als aanjager de overheid, het bedrijfsleven en vrouwen zelf te stimuleren op structurele basis meer vrouwelijk talent aan de top te krijgen).

Nu is het natuurlijk wel zo dat als je oog door iets getrokken wordt het er ook eerder op valt. Maar eigenlijk blijken de vrouwen nog steeds niet door te (kunnen) stoten naar de top. In Mednet van 29 mei lees ik. VnVa (Vereniging van Vrouwelijk Artsen) wil meer vrouwen aan de top. “Sollicitatiecommissies kiezen nog vaak een man .. Vrouwen zijn nog steeds geen partij”.
Uit een recent onderzoek van Twijnstra en Gudde “Over de top”  blijkt dat twee op de tien jonge managers m/v géén carrière als topmanager in de Nederlandse zorgsector ambieert .
Vrouwen hoe pakken we dat aan?

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder AMC, Arts, carriere, gezondheidszorg, topvrouwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s