STUKYOUTOO; jongerenfilms tegen geweld in opvoeding & relaties

Vertellen over kindermishandeling op YouTube 

In Nederland en in Vlaanderen hebben jongeren 100 korte filmpjes gemaakt over opvoeding zonder geweld. Het doel is andere  jongeren te laten zien dat geweld in opvoeding en relaties niet  normaal is. Zij willen hierover een discussie aangaan.

(n.b.  Zij komen ook filmen tijdens het AMC congres op 27 maart 2009).

Met steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland, BZN ATLAS uit Vlaanderen en de Vlaamse Overheid zijn ze zichtbaar via YouTube.
Op deze populaire videowebsite staan sinds eind vorig jaar tientallen filmpjes van Nederlandse en Vlaamse jongeren die openhartig vertellen hoe ze als kind mishandeld zijn.
De video’s zijn al duizenden keren bekeken.
___________________________________________________________
Het STUKYOUTOO-project wil als steun dienen voor andere jongeren die ‘in de shit zitten’.
‘Dus ehm..ik was tien. Toen werd ik mishandeld door mijn stiefvader. Hij sloeg mij en mijn broertje met een kabel op onze blote voeten. Ik heb hem mijn moeder bont en blauw zien slaan. Hij sneed zichzelf en spoot bloed op de muur. Daar blijf je toch aan denken.’ Het zijn de woorden van de tiener Achmed die recht in de camera kijkt wanneer hij dit zegt. Dit filmpje is al 1600 keer bekeken, net zoals vele soortgelijke video’s.
____________________________________________________

Over STUK
“Wij zijn scholieren en werkende jongeren. Wij weten wat kindermishandeling is. Daar hebben we een theaterstuk over gemaakt. STUK. De scènes zijn gebaseerd op onze eigen ervaring. We hebben STUK met veel succes voor scholieren en volwassenen gespeeld. Ook hebben we de Jan Brouwerprijs gewonnen”   Stuktheater.nl

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder AMC, Kindermishandeling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s