Spoedeisend: dure ervaring.

In de nieuwe VWS begrotingsplannen c.q. bezuinigingsplannen is ondermeer opgenomen dat patiënten zonder verwijsbrief, niet geacht worden te rekenen op vergoeding van de zorgverzekeraar,  bij niet levensbedreigend bezoek aan de SEH.

Dat bracht bij mij het volgende voorval in herinnering. Ik ben links slecht(niet)horend en droeg daarom rechts een gehoorapparaat? Nu zijn er tegenwoordig mooie apparaten op de markt, waarbij alleen een kleine “tip” in het oor verdwijnt. Bij het uithalen van mijn apparaat, bleef de tip achter in het oor,  klein maar fijn?!

Het was op een voege zaterdagavond. Wat te doen, volgens ervaringsdeskundigen, diende ik direct naar een dokter te gaan, want een oorontsteking lag op de loer. Gelukkig, heb ik weinig dokterservaring: huisartsenpost en SEH waar vind ik die?
In mijn woonplaats blijken de genoemde posten zich op het ziekenhuisterrein te bevinden.
De eerste deur die ik tegen kwam was van de SEH, daar maar even vragen of ik bij hen geholpen kon worden? Of dat ik door moest naar de huisartsenpost en welke deur ik dan moest  hebben.
SEH: geen probleem, kom binnen, we helpen u zo. En inderdaad het was een vroege zaterdagavond, nog weinig malheur, de dokter kwam snel, vond het wonderlijk, pakte het kleinste tangetje en plopte het tipje er zo uit.
Ik voelde mij opgelucht en naar veel later bleek “opgelicht”. Maanden later kreeg ik de afrekening van de zorgverzekeraar. Dit akkevietje kostte meer dan 500 euro tot mijn schrik. Ik belde met de zorgverzekeraar met de vraag of dit in hun ogen een normale vergoeding was voor een kleinigheid.
Ach mevrouw, u was op zaterdagavond, u was op de SEH, dat telt allemaal al dubbel. Nou dan kom je wel aan een dergelijk bedrag. Voor ons is dit DBC’tje, als een Abc’tje maakt u maar niet druk. Dag no-claim, voortaan heb ik toch liever dat de SEH mij een deur verder wijst in dit soort zaken.

Er is hoop, voortaan is er een verwijsbriefje nodig en de schrijver daarvan heeft vast wel een klein tangetje. Maar ach, het gehoorapparaat ligt nu opgeborgen in de la. In ieder geval kan het tipje niet meer blijven steken.

VWS bezuinigingen: Ik hoop niet dat het wordt; Wie niet horen wil, moet voelen!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder gezondheidszorg, patient, zorgverzekering

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s